Bütün Kamu Bankaları Hafta Sonu da Hizmet Verecek

28/12/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışının 31 Aralık'ta sona ereceğini hatırlatarak, "Vatandaşımızın ödemelerinin yapılabilmesi adına hafta sonu da bütün kamu bankaları açık olup hizmet verecektir." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışı ile ilgili son bilgileri paylaştı. Kurum, "Bugün için yaklaşık 9,5 milyon vatandaşımız imar barışından faydalandı. İmar Barışı’ndan yaklaşık 14 milyar liralık bedel toplandı." diye konuştu.

İmar barışına ilişkin sürecin 31 Aralık'ta tamamlanacağını anımsatan Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var, bunu biz 31 Aralık'ta inşallah değerlendirmiş olacağız ancak 31 Aralık'a kadar vatandaşımızın ödemelerinin yapılabilmesi adına tüm kamu bankaları açık olacak ve imar barışı sürecinden vatandaşımız hafta sonu da faydalanabilecek. Diğer özel bankalarımızla da görüşmeleri sürdürüyoruz, bunun hem bakanlığımız internet sitesinde hem de bankalarımızın sitelerinde duyuruları olacaktır. Hafta sonu da bankalarımız açıktır, imar barışından vatandaşlarımız faydalanabilir."

Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank 29-30 Aralık Cumartesi-Pazar günleri de açık olup aktif hizmetlerine devam edecek. Bankalar İmar Barışı ödemelerini aldığı gibi İmar Barışı Konut Kredisi ürünleri kapsamında kampanyalı faiz oranlarıyla kredi kullandıırmı da yapacaklar.

Kaynak: Dünya