Dar Gelirli Hiçbir Vatandaş Konutsuz Kalmayacak

22/05/2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2019 yılı için 50.000 sosyal konut projesini başlattıklarını ve 636.000 başvuru geldiğini belirterek ‘‘Bu ülkede hiçbir dar gelirli vatandaşın konutsuz kalmayacak’’ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık çalışanlarıyla bir araya geldiği iftar programında, bu ülkede hiçbir dar gelirli vatandaşın konutsuz kalmayacağını müjdeledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şöyle konuştu: "TOKİ ile 5 yılda 250.000 sosyal konut üreteceğiz, demiştik. 'Yatay Şehirleşmeyle Yükselen Türkiye' sloganıyla çıktığımız yolda 2019 yılı için 50.000 sosyal konut projesini başlattık ve 636 bin başvuru oldu. Bu çerçevede çalışmalarımızı başvuruların yoğun olduğu bölgelerde yapmak suretiyle de bu projelerimizi yürüteceğiz. Yine 5 yılda 150 bin vatandaşımızın hazineyle olan mülkiyet sorununu çözüme kavuşturacağız."

Yeniden faaliyete geçirdikleri Emlak Bankası ile sektöre finansal çözümler üreteceklerini, yerel üretimi destekleyerek sürdürülebilir büyümeye hizmet edeceklerini aktaran Murat Kurum, yeni yurt dışı teşkilatıyla da çevre ve şehircilikte uluslararası alanda daha etkili olmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: Emlak Kulisi