DenizBank Konut Kredisi Kampanyaları Neler?

09/04/2020

DenizBank konut kredisi ürünleri kapsamında 25 yıla kadar sunduğu vade ve kampanyalı faiz oranları ile dikkat çekiyor. Ayrıca banka 3 aya kadar konut kredisi erteleme işlemi yapıyor.

DenizBank konut kredisi ürünleri için cazip teklifler sunmaya devam ediyor. Kampanyalı konut kredisi faiz oranları %1.09 olan DenizBank tabela faiz oranları dahilinde ise %1.39 faizle kredi kullandırıyor.

DenizBank konut sigortası, hayat sigortası ve DASK'ın bankadan yapılması durumunda konut kredisi faiz oranlarında %0.02 puan düşüş uyguluyor. Kredinin yıllık maliyet oranı %16 seviyesinde yer alıyor.

DenizBank bankalar arasındaki en uzun vade fırsatını sunuyor. Genelde bankalar 10 yıla kadar vade uygularken bu süre geçen yılın ortasında kamu bankalarında 15 yıla çıktı. Bazı özel bankalar 20 yıla kadar vade sunuyor. Denizbank ise konut kredisinde 25 yıla kadar vade sunan tek banka olma konumunda yer alıyor.

DenizBank ayrıca ekonomik istikrar kalkanı projesine destek vererek müşterilerinin ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi borçlarını 3 aya kadar ertelemeye başladı.

Konut Kredisi Masrafları

Banka Taşınmaz Rehin Ücreti kapsamında 189,98 TL (KDV Dahil) talep ediyor. Ayrıca Ekspertiz Ücreti için ortalama 700 TL (KDV Dahil) masraf alıyor. Ekspertiz ücreti gayrimenkulün konumuna ve büyüklüğüne göre değişmektedir. İlgili ücret daire, mesken ve 500 m²’ye kadar villa için geçerli ortalama ücrettir. Bunlara ek olarak Kredi Tahsis Ücreti için başlangıçta bir defaya mahsus olup, kredi tutarının %0,5’i (binde beşi) olarak masraf uygulanıyor.

Konut Kredisi Hesaplama

DenizBank’tan kampanyalı faiz oranları üzerinden 100.000 TL tutarda konut kredisi için 25 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin masraflar hariç toplam geri ödemesi 340.200 TL oluyor. Aylık taksitler ise 1.150 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari