Dev Konut İndirimi Kampanyasında Son 5 Gün!

26/06/2018

İnşaat firmaları tarafından 15 Mayıs tarihi itibari ile başlatılan konutta %20 indirim, %5 peşinat kampanyası 30 Haziran tarihi itibari ile son buluyor. Kampanyada son 5 gün!

İnşaat firmaları tarafından 15 Mayıs tarihi itibari ile başlatılan konutta %20 indirim, %5 peşinat  kampanyası 30 Haziran tarihi itibari ile son buluyor. Öte yandan bankalar tarafından %0,98’e çekilen konut kredisi faiz oranları da yeniden %1,20 civarına çıkarılmaya hazırlanıyor. Konut satın almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor.


Hükümet tarafından konut satışlarındaki KDV oranı %18’den %8’e çekilirken, alıcı ya da satıcı tarafından ödenen tapu harcının %1,5’e kadar düşürüldü. Hükümet tarafından atılan bu adımların akabinde Ziraat Bankası öncülüğünde Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, TEB ve Şekerbank gibi bankalar konut kredisi faiz oranlarını %0,98’e kadar düşürdü. Ev sahibi olma hayalleri kuran tüketiciler için bir destekte inşaat sektörünün öncü isimleri tarafından gelmişti.


Kampanyalar 30 Haziran’da Son Bulacak


İnşaat sektörünün öncü firmaları, stoklarında mevcut bulunan konutları 15 Mayıs 2018 tarihinden itibaren %20 indirimli olacak şekilde satışa çıkardı. Normal şartlarda 15 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek olan bu kampanyada uzatma kararı alınarak 30 Haziranda bitirilmesine karar verilirken, 45 inşaat firmasının 150’den fazla konut projesinde uygulamış olduğu %20 indirim ile beraber %5 peşinat kampanyasında son 5 gün kaldı. Konutta %20 indirim kampanyasının akabinde, bankalar tarafından da uygulanan %0,98 oranındaki konut kredisi faiz oranı kampanyasının sona erdirilmesi tahmin ediliyor.


Bazı Bankalar Faizleri Yukarı Çekmeye Başladı


Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, kampanyaların son bulmasının akabinde bankalar tarafından faiz oranlarının %1,20 civarına çekilmesi bekleniyor. Ziraat Bankası'nın 10 Mayıs'ta faiz oranlarını %0.98'e indirmesinin ardından, %0.98 konut kredisi faiz oranı ile kamu bankalarının faiz indirim kampanyasında yer alan VakıfBank hafta başı itibariyle güncel konut kredisi faiz oranlarını revize ederek %1,27’ye kadar çıkardı.

 

Bankaların konut kredisinde %0.98’e kadar sunduğu avantajlı konut kredisi faiz oranlarına va aylık ödeme rakamlarına karşılaştırmalı olarak ulaşmak için konut kredisi hesaplama yapabilirsiniz.

Kaynak: KrediPazarı