Devlet 30 Bin Konut Hediye Etti

13/11/2018

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelir kapsamında bulunan ailelerin, konut kiralarının büyük ölçüde devlet tarafından karşılanmakta olduğu belirtilirken, öte yandan son dönem içerisinde, ihtiyaç sahibi ailelere de tamı tamına otuz bin konut hediye edildiği duyurdu.

Dar gelirli vatandaşlar başta yer almak üzere, ev sahibi olmak isteyen kişilere, mevcut birikimleri oranında nakdi destek sağlama kararı alan ve önceki destek yasaları içerisinde de üst sınır artırımına yönelik ciddi bir artırım yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın söz konusu açıklamasının ardından, yine aynı alanda bir diğer yardıma dair güncel veriler de ilan edilmiş oldu. Cumhurbaşkanlığı ile ortak bir şekilde yapılmış olan açıklama doğrultusunda, yeni sosyal karnenin yüzleri güldürmeyi başardığının altı çizildi.

Kiralarda Devlet Tarafından Karşılandı

Dar gelir kapsamında bulunan ailelerin, konut kiralarının büyük ölçüde devlet tarafından karşılanmakta olduğu belirtilirken, öte yandan son dönem içerisinde, ihtiyaç sahibi ailelere de tamı tamına otuz bin konut hediye edildiği haberi de duyurulmuş oldu. Yetkililer, söz konusu yardım politikalarının kapsamının genişletilmek sureti ile devam edeceğini de bildirdi.

Kaynak: Ekonomi Haber