Şehrizar Konakları için Konut Kredisi

18/02/2013

Şehrizar Konakları’ndan ev almak isteyen zenginler konut kredisi kullanıyor!

Emlak Konut GYO ve Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat tarafından inşa edilen Şehrizar Konakları'nda fiyatları 2 milyon 100 bin liradan başlayan konutları satın almak isteyen iş adamları konut kredisi kullanıyor. İstanbul Boğazı'na çok yakın bir yerde olan ve bir bölümü deniz gören projedeki lüks evlerin fiyatları 9 milyon liraya kadar çıkarken, bu kadar yüksek paraları peşin vermek istemeyenler ise konut kredisini tercih ediyor.

Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de, Türkiye Finans ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde 120 aya kadar dosya masrafsız yüzde 0,78 konut kredisi faiz oranından konut kredisi kullandırdıklarını belirterek, “Projeden genelde iş adamları konut satın alma talebinde bulunuyor. Bu fiyatları da peşin ödemek istemeyenler için konut kredisi kampanyası başlattık. Bu sayede iş adamları nakitlerini bağlamadan bu yatırımları yapabiliyor” dedi. Yetgin, 28 Şubat'a kadar devam edecek kampanyada, yüzde 10 peşin ve 3 ay sonra yüzde 15 ödeme koşulu ile yüzde 75 oranında konut kredi kullandıracaklarını vurgulayarak, ayrıca, Şehrizar Konakları'ndan kampanya süresince dairesini alanlara yüzde 5 oranında indirim yapacaklarını söyledi.

En Pahalılar Satılıyor

Yetgin, projede fiyatları 9 milyon civarında 12 daire olduğunu belirterek, “Bu dairelerin büyüklüğü 600 metrekarenin üzerinde ve 7+1, 8+1 ve 9+1 tipinde. İstanbul'u gören bu dairelerin çoğu satıldı” diye konuştu. Projeyle Arap yatırımcıların da ilgilendiğini ifade eden Yetgin, “Onlar genelde blok satın almak istiyor. Kalabalık oldukları için büyük evlerde yaşamak istiyorlar” diye konuştu.

Maliyeti 450 Milyon TL

Feyzullah Yetgin, arsa payı dahil 450 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Şehrizar Konakları'nın 49 bin 500 metrekarelik arazide 101 bin metrekare inşaat alanından oluştuğunu anlatarak, şu bilgileri verdi:

“Şehrizar Konakları'nda 38 blok ve 208 lüks daire yer alacak. Bu alanın Boğaz'a ne kadar yakın olduğu düşünülürse projenin eşine az rastlanır olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Proje büyüklükleri 180 ile 626 metrekare arasında değişen konaklardan oluşuyor. Halen satışı devam eden dairelerin fiyatları ise KDV dahil 2 milyon

100 bin TL'den Başlıyor

Projede örnek daireler de hazırlandı. Banyo ve mutfak mobilyalarından yatak odasına, salon oturma gruplarından yemek odasına kadar tüm mobilyaları, tüm halıları özel olarak üretilen örnek dairede birinci sınıf malzemeler kullanıldı.

Fiyatlar % 40 Arttı

Feyzullah Yetgin, projenin ilk satış fiyatlarının metrekarede 9 bin liradan başladığını belirterek, gelinen noktada bu fiyatların 13 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Projedeki prim oranının da yaklaşık yüzde 40 olduğunu ifade eden Yetgin, “Projedeki konutlar A plus ve butik bir proje. Burada oturum amaçlı talepler ağırlıkta. Bu nedenle oturum başladıktan sonra da prim devam edecektir” diye konuştu.

Ünlüler Tasarladı

Şehrizar Konakları, Türkiye'nin önde gelen mimarlarından Han Tümertekin, Nevzat Sayın, İhsan Bilgin ve Sinan Kafadar'ın imzalarını taşıyor. Tarihte var olan ve tarihin her döneminde kalitesini koruyabilecek bir mekân kimliğine sahip Şehrizar Konakları, her evin bulunduğu yerden hangi açıyla en iyi manzarayı yakaladığı ve gördüğü açıda hangi ağacın varlığının en iyi olacağına kadar her detayın düşünüldüğü bir proje.

Haziran'da Teslim

Projede inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Haziran ayıyla birlikte teslimlerin başlayacağı projede hayatın sonbaharda tam olarak başlaması planlanıyor. Birçok özelliği bulunan projede toplam 600 araç kapasitelik otoparklarda elektrikli otomobillerin şarj olması için tasarlanan araç şarj istasyonları da bulunuyor.

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın

Kaynak: Kanal D