Dolar Kuru 7.10’u Test Ediyor

05/05/2020

Dün 7,05'in üzerini gören dolar/TL kurunda yükseliş bugün de sürüyor. Sabah saatlerine 7,02'ye kadar çekildikten sonra yukarı yönlü hareketlenen dolar/TL kuru MB'nin swap kararı sonrasında 7,09'a kadar tırmandı.

Küresel piyasalar haftaya sert satışlarla başlamasının ardından bugün dünya borsalarında daha olumlu bir seyir izleniyor. ABD vadeli kontratlarının yüzde 1 civarı artıda işlem gördüğü günde, Avrupa borsalarının da tamamında yeşil ekranlar hakim. Asya'da ise Japonya, Çin ve Güney Kore borsaları bugün de kapalı. Açık olan Asya borsaları da artılarda kapanış yaptı.

Borsa İstanbul Artıda Açıldı Eksiye Döndü

Dünya genelinde yaşanan artılara rağmen Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi, alıcılı başladığı günde yönünü eksiye çevirdi.

Borsa İstanbul, dünya borsalarındaki pozitif seyre eşlik ederek güne yüzde 0,8 artıda 99 bin 634 puandan başlamıştı. Sonraki saatlerde gelen satışlar endeksi eksiye taşıdı. BİST 100 Endeksi, saat 12:45 itibarıyla yüzde 0,54 ekside 98 bin 320 puan düzeyindeydi.

Dolar 7,10'a Yaklaştı

Dün 7,05'in üzerini gören dolar/TL kuru bu sabahki işlemlerde 7,02'ye kadar geriledikten sonra yeniden yükselişe geçti. Merkez Bankası'nın swap limitlerini yeniden yüzde 40'a çıkarması sonrasın hızlanan yükselişle birlikte dolar/TL kuru, gün ortasında 7,0965'e kadar çıktı. Euro/TL ise 7,67 seviyelerinden el değiştiriyor.

Normalleşme Adımları Petrol Fiyatlarını Yükseltiyor

Avrupa ve Asya'da giderek daha fazla sayıda ülkenin ekonomilerini yeniden açmak için adım atmalarının talep görünümünde yarattığı iyileşme ve OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasının yürürlüğe girmesi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltiyor. Dün 20 doların üzerine tırmanan ABD ham petrolü bu sabah saatlerinde 22 dolara yaklaşmış durumda. 30 dolar yolculuğunu sürdüren brent petrolün varili ise 28 doların üzerinde işlem görüyor.

Kaynak: Dünya