Dolar Kuru Güne Yükselişle Devam Ediyor

10/04/2020

Dün IMF’nin açıklamaları sonrası pozitif tepki veren Türk Lirası karşısında dolar kuru 6,62’ ye kadar düşmüştü. Son saatlerde dolar yeniden 6.70 seviyelerinin üzerinde seyrediyor.

Haftanın son işlem gününde ABD ve Avrupa piyasaları Kutsal Cuma nedeniyle kapalı olurken Asya tarafında ise işlem hacmi oldukça düşük.

Yurt içinde ise bugün BİST 100 hafta içindeki yükselişini sürdürürken USD/TRY kuru ise dünkü düşüşünün ardından bugün yükseliş yaşıyor.

IMF Başkanı, dün dünya ekonomisine büyük hasar veren coronavirus salgını nedeniyle ekonomilerinde zorluk yaşayan gelişen ülkelere destek vermeye hazır olduklarını açıkladı ve Türkiye ile de yapıcı temasların sürdüğünü belirtti. Hem gelişen ülkeler hem de Türkiye için yapılan bu açıklamanın ardından tüm gelişmekte olan ülke paraları dolar karşısında yükseliş yaşadı, USDTRY kuru ise 6,62’ye gerilemesinin ardından günü 6,66 seviyesinde tamamladı.

Coronavirus salgınından önce yurt içinde gündeme gelen IMF konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan net bir dille IMF defterinin kapandığını belirtmişti. Dolayısıyla coronavirus sürecinde bu konuda nasıl bir yol izleneceği takip edilecek.

Dün açıklamalara pozitif tepki veren TL varlıklarda bugünkü fiyatlamaya baktığımızda; BİST 100 96 bin 500 puan ile günlük bazda yükselişte. USD/TRY kuru ise dünkü kaybının ardından bugün yeniden 6,72 seviyesi üzerine yükseldi. EUR/TRY 7,36 seviyesinde işlem görürken GBP/TRY ise %1 kazançla 8,40 seviyesine yükseldi.

Hafta içinde 650 bp üzerine çıkarak son yılların zirvesini gören Türkiye’nin 5 yıllık CDS primleri dün 600 bp altına geriledi. Türkiye 2 Yıllık gösterge faiz ise %12’de.

Kaynak: KrediPazari