Dolar Kuru Haftaya Düşüş Eğiliminde Başladı

13/01/2020

Küresel piyasalar, 15 Ocak'ta imzalanması beklenen ABD-Çin ticaret anlaşmasını yakından izlerken; yurt içi piyasalar ise 16 Ocak'taki Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Dolar kuru ise gündemle beraber düşüş eğiliminde seyrediyor

Geçtiğimiz hafta ABD ile İran arasında Kasım Süleymani suikastıyla başlayan gerilimin piyasalar üzerindeki etkisi Trump'ın açıklamalarıyla sonlandı. Küresel piyasaların odağında yeni haftada yine ABD var. Bu kez ABD'nin Çin ile imzalaması beklenen ticaret anlaşması yakında takip edilecek. Trump, yaptığı açıklamalarında ABD ile Çin arasında imzanın 15 Ocak atılacağını dile getiriyor.

İç Piyasada Gözler Merkez Bankası'nda

Yurt içi piyasalarda bu haftanın ana gündem maddesini 16 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı oluşturuyor. Bugün ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kasım 2019'a ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini duyuracak. Yarının veri takviminde de sanayi üretim endeksi bulunuyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı dışında ekonomik veri akışının sınırlı olduğu haftada dolar/TL, güne geçtiğimiz cuma günkü kapanış seviyelerinden başladı.Saat 09:10 itibariyle dolar/TL 5,87'dan; euro/TL ise 6,53'den işlem görüyor.

Altın ve Petrol de Sakin

Geçtiğimiz hafta çok sert dalgalanmaların görüldüğü altın ve petrol fiyatları da yeni haftaya sakin başladı. Altının ons fiyatı 1555 dolardan, brent petrolün varili ise 65 doların hemen üzerinde.

Kaynak: Dünya