Dolar Kuru Kritik Haftaya Yükselişle Başladı

11/11/2019

Dolar kuru Erdoğan Trump görüşmesi öncesi yükseliş yönlü hareket ediyor. Kur bugün sabah saatlerinde 5.77 seviyesinde ilerliyor.

13 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın görüşmesi S400-F35, ticaret hacminin artırılması, güvenli bölge ve Halkbank başlıkları olmak üzere birçok konunun ele alınacağı kritik bir toplantı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta içindeki konuşmasında görüşmenin verimli geçeceğini belirtmiş ve yaptırımlar konusunda da Trump’ın gerekli incelemeleri yapacağını söylediğini belirtmişti.

Hafta sonu ABD cephesinden yaptırımlara dair açıklamalar geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien, Türkiye’nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda kongrenin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğunu, bu konunun Erdoğan’ın bu hafta gerçekleştireceği Washington ziyaretinde Trump tarafından da dile getirileceğini belirtti.

13 Kasım’daki görüşme risk unsuru oluşturan birçok başlık nedeniyle son derece önemli görülürken TL varlıklar kritik haftaya hafif satıcılı başladı. Dolar kuru 5,77 ve Euro kuru 6,36’a yükselirken gram 271,50 TL’den işlem görüyor. Günün devamında siyasi cepheden gelecek açıklamalar izlenecek.

Kaynak: İnvesting