Dolar Kuru Yatay Seyrine Devam Ediyor

26/11/2019

Dolar kuru S-400’lerin denemelerine başlanmasının duyurulması ile sert çıkış gösterdi. Kur dün 5.75 seviyelerine kadar çıktıktan sonra bugün yatay seyrine devam ediyor. Peki kur önümüzdeki günlerde nasıl seyredecek?

Son dönemde sakin seyreden dolar kurunda dar bantta hareketler gerçekleşirken dün S-400 füze savunma sisteminin ilk testinin gerçekleştirildiği haberi doların 5.70 seviyelerinden yükselişe geçmesinde etkili oldu. Lira dün gelişmekte olan para birimleri arasında dolara karşı en çok değer kaybeden para birimi oldu. Dolar/TL yeni güne de 5.74'te yatay başlarken euro 6.33'te, sepet kur 6.04'te seyrediyor. Dün BIST 100 endeksi ise günü % 1.13 düşüşle tamamladı.

Yurt içinde bugün kritik bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de yeni konut satışları ve konut fiyatları verileri takip edilecek. Yarın TCMB Başkanı Murat Uysal'ın İSO Meclisi'ndeki konuşması piyasalar açısından önemli olacak. Uysal'ın konuşmasında Merkez Bankası'nın Aralık ayında faiz indirimlerine devam edip etmeyeceği konusunda sinyaller aranacak.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge kurun birkaç gün boyunca 5.70 - 5.75 bandında hareket edebileceğini söyledi.

Ünlü Menkul Değerler paylaştığı bir notta "Özellikle Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin yatırımcılar tarafından yakından takip edildiği bir dönemde S-400’lerin testlerine başlandığına yönelik haber akışının TL üzerindeki baskının artmasına neden olduğunu söyleyebiliriz. Teknik açıdan baktığımızda ise Ekim ayı ortasından bu yana yaşanan geri çekilmenin direnç noktası olan 5,73’ün üzerindeki rakamların kurda yukarı yönlü eğilime neden olabileceğini düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bloomberg