Dolar Kuru Yeni Haftaya Nasıl Başladı?

06/07/2020

Haziran ayı enflasyon oranın beklenti üstünde gelerek yeniden %12’lere ulaşması ile yükselen dolar kuru yeni haftada yatay seyrediyor.

Cuma günü TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre TÜFE, Haziran ayında aylık %1,13 artışlar %12,62’ye yükseldi. Yeniden %12 üzerine çıkan enflasyonun yaz döneminde yüksek seyrini koruması beklentisi ve yıl sonu hedefinden giderek uzaklaşmasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek hanelerin yakalanacağını belirtti.

Merkez Bankası hedefinin oldukça üzerinde olan ve faiz ile negatif getiri makasını da açan enflasyonda özellikle enerji ve maliyet tarafındaki etki fazla oldu.

Doların gelişen ülke paraları karşısında düşüş yaşadığı haftayı sınırlı değer kaybıyla geçiren TL, yeni haftaya yatay başladı. Son iki hafta 6,85 seviyesinde yatay seyreden dolar kuru, enflasyon verisinin ardından 6,87 üzerine çıkarak bir miktar yükseliş yaşadı ve haftayı 6,86 üzerinde tamamladı. Kur, günün ilk yarısında 6,8630 seviyesinde işlem görüyor.

Haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalarda veri akışı zayıf olurken ABD’den gelecek PMI rakamları izlenecek. Yurt içinde ise TCMB enflasyon değerlendirmesi takip edilecek.

 

Kaynak: İnvesting