Dolar Kurunda Düşüş Sürüyor

11/01/2019

Dolar kurunda düşüş sürüyor. Dolar kuru güne dünkü kapanış seviyelerine yakın başlarken, jeopolitik risklerin takip edildiği piyasada küresel gelişmeler ve dış veriler de izleniyor.

Yurtiçinde bugün saat 1000'da imalat PMI, saat 1200'de ise İTO enflasyon verisi açıklanacak. Öte yandan ABD'de saat 1530'da işsizlik ve ortalama saatlik ücretler, saat 1645'te Markit imalat PMI ve saat 1700'de ABD ISM imalat endeksi açıklanacak.

TCMB'nin dün yılın son Enflasyon Raporu toplantısında faiz indiriminde alanının azaldığı mesajını vermesinin ardından piyasalar gelecek hafta açıklanacak olan enflasyon verisi ile 12 Aralık'taki PPK kararına odaklanacak.

Bankacılar Londra swap piyasasında atılan adımların ardından işlem hacimlerinin azalmasının ve CDS'teki düşüşün TL'de nispeten sakin bir seyre neden olduğuna dikkat çekerken, TCMB'nin 10 puana varan faiz indirimlerinin ardından gelişmekte olan ülkeler ortalamasında faiz getirisi sunan TL'de ciddi bir değerlenme eğiliminin görülmesinin zor olduğunu belirtiyor.

TCMB Başkanı Murat Uysal, enflasyon tahmininin bu yıl için 1.9 puan aşağı çekilerek %12'ye düşürüldüğünü, 2020'nin %8.2'de korunduğunu açıkladı. Uysal enflasyon raporu sunumunda,

"Geldiğimiz noktada, gevşeme yönündeki alanın önemli bir bölümünü kullandığımızı, bununla birlikte atılabilecek ilave adımların zamanlaması ve boyutunu veri akışına ve enflasyon görünümündeki gelişmelere göre şekillendireceğimizi vurgulamak isterim" dedi.

Kaynak: Reuters