Dolar Kurunun Seyrini İstihdam Verisi Belirleyecek

06/12/2019

Yurt içinde dolar kuru 5.75 seviyelerinde sakin seyrine devam ederken, Piyasalar ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Dolar G - 10 paraları karşısında 1 ayın düşük seviyesine girerken istihdam verilerinin kurda belirleyici olması bekleniyor.

Dolar, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam raporunun son dönemde gelen zayıf ABD verilerine bir yenisini ekleyebileceği endişesiyle önemli piyasa paraları karşısında bir ayın en düşük seviyesinde kaldı.

İstihdam rakamları iş gücü piyasasının gücüne ilişkin kilit önem taşıyor. Bu hafta açıklanan ABD özel sektör istihdam verisi ABD şirketlerin altı haftanın en az artışını işaret etmişti.

Auckland'da Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Döviz/tahvil stratejisti Sandeep Parekh, “İstihdam verisi hayal kırıklığına uğratabilir gibi görünüyor. Ancak durum o kadar da vahim değil, ayrıca dolar hala en fazla faiz veren paralardan biri.” dedi.

Yatırımcılar ABD ile Çin arasında imzalanabilecek kısmi bir ticaret anlaşmasına ilişkin sinyalleri beklerken çoğu G – 10 parası dar bantlarda seyretti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) bu hafta %0.9 düşerek Haziran'dan beri en sert haftalık kaybına hazırlanıyor. Cuma günü fazla değişmeyen endeks bir ayın düşüğüne yakın seviyelerde tutundu.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak istihdam verisinin Kasım'da 183.000 artış kaydetmesi bekleniyor.

ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz pan düşüşle %1.79'a geriledi.

Kaynak: Bloomberg