Dolar Yükselişe Geçti Konut Kredisi Faiz İndirimleri Etkilenir mi?

14/06/2019

Bankaların konut kredisi faiz oranları aylar sonra tekrar düşüş ivmesine girdi. Doların yükselişi konut kredisindeki düşüşü etkiler mi?

Bankaların konut kredisi faiz oranları yaklaşık üç ay sonra tekrar düşüş göstermeye başladı. Son üç günde bir çok banka konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Doların yükselmesi bankaları olumsuz etkilerken faiz indirimlerinin yavaşlayıp yavaşlamayacağı ilerleyen günlerde görülecek. Uzmanlar kurda yeni bir atak yaşanması halinde konut kredisi indirimlerin durabileceğini belirtiyor.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemini alma kararlılığının ABD ile ilişkilere yönelik endişeleri tekrar artırmasıyla dolar/TL yükselişe geçerken, kur bu sabah dün aştığı 5.90 seviyesinin altında hareket etti. Ancak piyasaların açılmasıyla beraber kurda yukarı yönlü hareket gözlendi. Kur 5.90 liranın üzerini gördü.

Dolar saat 11:20 itibariyle 5.92 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8530 lira, en yüksek 5.93 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.68 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1300 seviyesinde. Gram altın 258 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi %22.62 seviyesinde.

Kaynak: KrediPazarı