Ege-Koop konutları 3 yılda bitecek

21/01/2009

Ege-Koop’un yaklaşık bir ay önce Ege Üniversitesi öğretim görevlilerine ve personele konut yapma yönünde yapılan anket sonuçlandı. Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan’a teslim ettiği anketlerde konut alanı Bornova, Karşıyaka ve Bayraklı sırtları tercih edildiği belirtildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, çalışmalara bir an önce başlanmasını istedi Ege Üniversitesi ve Ege Koop işbirliği ile gerçekleştirilecek proje için konut talep ve beklenti anketinin sonuçlarına göre ev sahibi olmak isteyenlerin yüzde 38’i kiracı, 31’i ev sahibi geri kalanların ise yatırım açmalı konut talebinde bulundukları ifade edildi.

 Çalışmalar 29 mart sonrası Yaklaşık 3971 kişi tarafından doldurulan anketlerde ev sahibi olanların ikinci bir ev sahibi olma isteğinin gerekçesi Ege-Koop Başkanı Aslan Tarafından “Birçoğu oturdukları konutların eski ve depreme dayanıklı olmadığı için daha güvenli bir konut sahibi olmak istiyorlar” yeklinde açıklandı. Ege Üniversitesi Senatosu Toplantı Salonu’nda bir araya gelen taraflar konutların yapımı için 29 Mart seçimleri sonrası temel atma işlemlerinin başlayacağı dile getirildi.

Toplantıda katılımcı bir yönetim örneği anlayışına dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ayrıca ankette Ege-Koop’a yönelik güvenin de sorulduğunu ve yüzde 87 oranında konut edinmek isteyenlerin edineceği konutlara ve kooperatife güvendiklerini dile getirdi. Ege-Koop’un çalışanlarımıza yönelik projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini de kaydetti. Farklı konut talepleri Farklı ödeme koşulları ve talebe göre konut tipinin sorulduğu ankette ayrıca tek katlı bahçeli evlerin de talep edildiğini bu yöndeki yüzde 31’lik isteğe ise Ulucak Beldesi ve Çiçekli-Yayla Köy gibi kentten bağımsız ama Ege Üniversitesi’ne uzak olmayan yerleşkelerde yapılması düşünüldüğünü dile getirildi. Aslan “ Bize gelen bütün taleplere cevap vereceğiz” dedi.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ankette ayrıca yerleşim alanlarının talepleri doğrultusunda çok yönlü verilerin edindiğine işaret etti. Yerel seçimden sonra başlanacak Ege-Koop Başkanı Aslan kendilerine duyulan yüzde 87 oranındaki güvenin gerektirdiği sorumluluğa işaret etti ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin hemen ardından Bayraklı sıratlarına 7 ya da 8 katlı konutların yapımına başlayacaklarını kaydetti.

Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilim adamlarımızın kılı kırk yaran titizliklerini göz önünde bulundurursak bizlere olan güvenleri 25. kuruluş yıl dönümümüzde bir ödül olarak algılıyor ve sorumluluğumuzun bilincinde olarak en kısa zamanda çalışmalarımıza başlayacağız. Bizim bir projeyi en geç 3 yılda bitirme geleneğimizi de hatırlatmak istiyorum”İlk kez örgütlü bir proje ile bir kurumun çalışanlarına konut yapacaklarını dile getiren Aslan konuşmasında ayrıca Ege-Koop olarak Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Barosu ile de aynı projeyi gerekçeleştirmek için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Yenigün