Ekim Ayında Konut Kiralarının En Çok Arttığı Şehirler

15/11/2018

Yeni Konut Fiyat Endeksi verilerine göre Ekim ayında en yüksek kira artış oranı Antalya’da gerçekleşti. Kira gelirlerine bağlı en kısa konut amortisman süresi ise Aydın’da tespit edildi. Konut kiralarının en fazla düştüğü şehir ise Batman oldu.

Ekim ayında Sinop’ta metrekare başına konut satış fiyatları %1.26 oranında arttı ve Sinop, satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Kars’ta metrekare başına konut satış fiyatları %1.85 oranında azaldı ve Kars, satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir oldu.

Kiraların En Çok Arttığı Şehir

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde ekim ayında bir önceki aya göre %0.01 oranında azaldı ancak geçen yılın aynı dönemine göre ise %6.50 oranında artış gerçekleşti. Ekim ayında Antalya’da metrekare başına konut kira değerleri %1.83 oranında arttı ve Antalya kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Batman’da metrekare başına konut kira değerleri %2.73 oranında azaldı ve Batman kiraların en çok azaldığı şehir oldu.

En Yüksek Kira Getirisi

Satın alınan konutların kiraya verilmesi durumunda, alış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeri ile karşılanabileceğini gösteren amortisman süresi verilerine göre, ekim ayının en kısa amortisman süreleri yedi aydır olduğu gibi yine sırasıyla Aydın, Van ve Kırklareli şehirlerinde ölçüldü. Kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanan Yıllık Brüt Kira Getiri Oranının en yüksek olduğu şehirler de yine Aydın, Van ve Kırklareli oldu.

Kaynak: Emlak Pencerem