Kasım Ayının İkinci Haftası İtibari ile Konut Kredisi Faiz Oranlarından Son Durum

05/11/2018

Ekim ayının ikinci haftası itibari ile konut kredisi faiz oranlarında son durumu KrediPazari.com araştırarak bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını listeledi.

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşmeye başladı. Bankaların ekim ayının ikinci yarısından sonra başlayan konut kredisi konut kredisi faiz indirimleri devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuyla ilgili olarak Vergi Denetim Kurulu (VDK) Strateji Değerlendirme Toplantısı'nda şu açıklamalarda bulundu;

"Sağladığımız güçlü koordinasyon ile kredi faiz oranlarında son 1 aylık süreçte çok ciddi pozitif gelişmeler yaşadık. %30'ların altına inmeye başladı. Bu çok güzel bir gelişme, tabi yeterli değil. Negatif dalga artık tersine dönmeye başladı. Bankalarla ilgili sorun yaşayan vatandaşımızın 0850 222 23 35 numaraları çağrı hattımıza gelen şikayetleri bizzat bakanlığımız, bizzat ben takip ediyorum."

31 Ekim’de Resmi Gazetede yayınlanan kararla konutta KDV indirimi ve tapu harcı indirimleri de yıl sonuna kadar uzatıldı. Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş ivmesinin devam etmesi ve konut vergilerinde yapılan indirimlerle konut alımlarının yıl sonuna kadar hareketlenmesi bekleniyor.

Kasım ayının ilk günleri itibariyle HSBC Bankası, İNG Bank ve Akbank konut kredisi faiz oranlarında indirim yaptı. Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ortalamaları %2,61 seviyesine düşerken en düşük konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankasının uyguladı %1.98, en yüksek konut kredisi faiz oranı da ICBC’nin uyguladığı %3.2 olmaya devam ediyor.

5 Ekim itibari ile bankaların 120 ay vadede uyguladıkları güncel konut kredisi faiz oranları şu şekilde;

Banka Konut Kredisi Faiz Oranı
Ziraat Bankası %1,98
İNG Bank %2,09
Kuveyt Türk Bankası %2,16
Türkiye Finans %2,20
Yapı Kredi Bankası %2,33
VakıfBank %2,5
İş Bankası %2,5
TEB %2,58
HalkBank %2,59
Akbank %2,59
QNB Finansbank %2,7
Şekerbank %2,74
Garanti Bankası %2,80
Deniz Bank %2,99
HSBC %2,99
Anadolubank %3,10
ICBC %3,2
Kaynak: KrediPazarı