Eksi Kredi Faizleri Çok Yüksek

18/10/2012

İşçi Partisi (PvdA) bankaların kırmızıya düşerek eksi kredi kullananlara daha düşük faiz uygulamalarını istedi.

İşçi Partisi (PvdA) bankaların kırmızıya düşerek eksi kredi kullananlara daha düşük faiz uygulamalarını istedi. PvdA milletvekili Henk Nijboer, bankaların yasal olarak maksimum yüzde 15 oranında eksi kredilere uyguladığı faiz oranını daha aşağıya çekerek kar sağlamalarının mümkün olduğunu söyledi.

Milletvekili Nijboer, Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre bankaların bu tür kredilere maksimum yüzde 10 faiz uygulamalarının yeterli olduğunun saptandığına işaret ederek, bu kurala uymayan bankaların kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerini anımsattı. Hollanda bankalarının normal şahsi krediler için yüzde 7 veya yüzde 8 faiz talep ederken eksi kredilere yüksek faiz (%15) uygulamalarının anlaşılmaz olduğunu ifade eden milletvekili, bankalarda kırmızıya düşen insanlara çaktırmadan yüksek faiz uygulanmasına son verilmesini istedi

İyi Fikir

PvdA milletvekili Henk Nijboer, bankaların müşterilerinin bankadaki tasarruf hesaplarına verdikleri faiz oranlarını kırmızıya düştüklerinde alacak oldukları faizlerden kesmelerini önerdi. Nijboer, bankaların müşterilerin menfaatlerini ön plana çıkaracak bu türden yeni ürünler geliştirmelerinin iyi bir fikir olacağını kaydetti. Nijboer, Maliye Bakanı Jan Kees de Jager’ın cevaplandırması istemiyle yazılı bir soru önergesi vererek, bakanın konuyu mercek altına almasını istedi. Nijboer, bakanın alacağı yeni bir tedbirle kırmızıya düşenlerin fazla faiz ödemelerinin önüne geçilmesini hedefliyor.

Kaynak: SonHaber