Emlak Bankası Düşük Faizli Konut Kredisi Kullandıracak

09/08/2018

100 günlük eylem planı içerisinde yer alan Emlak Bankasının yeniden açılacağı haberi konut kredisi indirimi bekleyenlere umut oldu. Emlak Bankası ne zaman açılacak? Emlak Bankası uygun konut kredisi verecek mi?

Konut kredisi çekecek olan vatandaşa büyük bir müjde geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 100 günlük eylem planı içerisinde Emlak Bankası da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan Emlak Bankası duyurusu büyük bir heyecana sebep oldu. İnşaat sektörü tarafından da memnuniyet ile karşılanan bu haber hükümetin konut kredisi için aradığı çare de olmuş olacak. Peki Emlak Bankası düşük faizli konut kredisi verecek mi?

Emlak Bankası Konut Kredisi

Daha önce hükümet kamu bankaları üzerinden kısa zamanlı konut kredisi indirimi yapmış ancak çoğu vatandaş bu indirimden yararlanamamıştı. Bunun ardından ise konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla yükselişi geçmiş konut kredisi çekmek isteyen vatandaş ciddi zararlara uğramıştı. Hükümetin Emlak Bankasını yeniden açma kararı 100 gün içerisinde hayata geçirilmiş olacak. İndirimli konut kredisi almak isteyen vatandaş Emlak Bankasından konut kredisi alabilecek. Emlak Bankası konut kredisi faiz oranlarını %1'in altına çekmesi ve konut kredisi vadesi 240 aya kadar uzatması tahmin ediliyor. Şu anda kredinin detayları ile ilgili kesin bilgiler yok. Bazı kaynaklar 5 yıl vadeli konut kredisi desteği verileceğini dile getirir iken bazı kaynaklar ise sadece sıfır konut satışları için indirimli konut kredi desteği verileceğini dile getiriyor.

Kaynak: KrediPazarı