Emlak Katılım Bankası Faaliyete Başlıyor

28/02/2019

Türkiye Emlak Katılım Bankası, ülkenin en genç katılım bankası olarak 750 milyon TL sermayesi ve 145 çalışanı ile yeniden faaliyete başlıyor.

Kamunun katılım bankacılığı yapmak üzere başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 26 Şubat'ta Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye bankacılık faaliyet izni verdi.

Türkiye'nin altıncı ve en genç katılım bankası konumundaki Türkiye Emlak Katılım Bankası, kamunun da üçüncü katılım bankası olacak.

Genel müdürlük binası ve merkez şubesi Ataşehir olan bankanın, açılışının mart ayında yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ilk 100 Günlük Eylem Planı dahilinde yeniden açılması kararlaştırılan Türkiye Emlak Katılım Bankası, 18 yılın ardından tarih sahnesine katılım bankası olarak dönmüş oldu.

Türkiye Emlak Katılım Bankası, sanayiden turizme, inşaattan bir çok farklı sektöre güçlü destek vererek, geçmişte tarihi binaları ve mahalleleri inşa ettiği gibi bu misyonunu sürdürecek. Bankanın ayrıca piyasanın altında koşullarda konut kredisi faiz oranları kullandırması bekleniyor.

Halihazırda 750 milyon TL sermayesi ve 145 çalışanı olan bankanın, 2019 sonunda 15 şubeye ve yaklaşık 250 personele ulaşması bekleniyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Mehmet Emin Birpınar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini Abdullah Erdem Cantimur'un yürüttüğü bankada, yönetim kurulu üyelikleri Mehmet Zeki Sayın, Mehmet Ersoy, Mehmet Ali Kahraman ve Murat Balcı'dan oluşuyor. Deniz Aksu ise bankanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Kaynak: KrediPazarı