En Düşük Konut Kredisi Hesaplama

14/11/2018

Özel bankaların konut kredisi faiz indirimlerinden sonra en düşük konut kredisi faiz oranı değişti. Kuveyt Türk, Ziraat Bankası’nın aylarıdır uygulamakta olduğu masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranının altına indi.

En düşük konut kredisi faiz oranları düşünüldüğünde akla ilk gelen bankalar arasında yer alan kamu bankaları özel bankaların faiz indirimlerinden sonra gerilerde kaldı.

Kampanyalı konut kredisi ürünleri kapsamında %2.09 faiz oranı uygulayan VakıfBank ve HalkBank’ın son haftalarda özel bankaların yaptığı faiz indirimlerinden sonra cazibesi azaldı. Kuveyt Türk ve ICBC, VakıfBank ve HalkBank’ın kampanyalı faiz oranlarından daha düşük faiz oranları ile konut kredisi kullandırırken İNG Bank’ta aynı faiz oranı olan %2.09 ile konut kredisi kullandırımı yapıyor.

Temmuz ayında kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimlerinin son bulmasından sonra bugüne dek bankalar arasında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran Ziraat Bankası, Kuveyt Türk Bankasının son indiriminden sonra gerisinde kaldı.

120 ay vadeli 100 bin TL ye kadar olan konut kredilerinde Ziraat Bankası %1.98 faiz oranı ile masraflar hariç en düşük konut kredisi ürününü kullandırıyor. Fakat kredi tutarı 100 bin TL üzerine çıktığında Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranı %2.09 oluyor.

Kuveyt Türk Bankası 120 ay vadeli 1 milyona kadar konut kredilerinde %2.04 faiz oranı sunuyor. Kuveyt Türk konut kredisi ürünü kapsamında 100 bin TL üzerinde masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranına sahip banka olma özelliğini taşıyor.

İNG Bank’ta son indirimleri sonrasıda 120 ay vadeli konut kredisi ürünlerinde tutar sınırı olmadan %2.09 faiz oranı uyguluyor. İNG Bank’ta 100 bin TL üzerinde kullanılan konut kredilerinde Ziraat Bankası ile aynı faiz oranını kullandırarak düşük faiz oranlarında ilk sıralarda yer alıyor.

100 Bin TL üzerinde masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı olan %2.04’ten 200 bin TL tutarında konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı 4 bin 477 TL TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 534 bin 240 TL ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı