En Ucuz Konut Kredisi En İyi Kredi Olmayabilir

27/07/2017

Ev satın alanlar, konut kredisi hesaplama yaparken konut kredisi faiz oranlarının yanında diğer kriterleri de değerlendirmelidirler

Alacağınız evi ipotek gösterip konut kredisi çekerek yatırım yapmak kişinin hayatı boyunca yapacağı en büyük finansal taahhüt olabilir. Bu nedenle doğru konut kredisini seçmek kritik önem taşır. Ev satın alanlar, konut kredisi hesaplama yaparken konut kredisi faiz oranlarına bakmanın yanı sıra mevcut finans pozisyonu, yaşam tarzı ve hedeflerine en uygun olanı bulmak için kredi özelliklerini titizlikle incelemelidir.

Avantajları ve ekstraları değerlendirebilmenin yanı sıra dahil edilebilecek her türlü ödül de değerlendirmelidir.

Daha Ucuz Her Zaman Daha İyi Olmayabilir

Öncelikle, piyasadaki en ucuz kredi, uzun vadede için en iyi kredi olmayabilir. ilk yıl veya iki yıl için çekici derecede düşük geri ödemeler sunan kredi fırsatlarına dikkat etmek gerekir. İlerleyen yıllarda kredinin yeniden yapılandırılması günndeme geldiğinde ekstra ödemeler çıkabilir.

Kredinin Özelliklerini Anlama

Sabit faiz oranlı kredi, seçilen vade boyunca taksitleri değişmeyen kredi anlamına gelir. Değişken faizde ise kredi taksitleri, faiz tutarını etkileyen piyasa güçlerine göre yukarı veya aşağı hareket edebilir. Değişken faiz oranları,  daha fazla esneklik sunar. Öte yandan, geri ödemelerin belirli bir süre için tam olarak ne olduğunu bilmenin güvenliğini tercih edilirse, faiz oranını sabitlemek iyi bir fikir olabilir.

Kaynak: Emlak Gazetesi