En Uygun İhtiyaç Kredisi Nisan Ayında Ne Kadar Oldu?

14/04/2020

Coronavirus sonrasında özel bankaların ihtiyaç kredisi faizleri artsada kamu bankaları faiz desteklerine devam etti. En uygun ihtiyaç kredisi faizi Nisan ayında ne kadar oldu?

Bankaların ihtiyaç kredisi faizleri coronavirüs salgının ülkemizde henüz görülmediği Mart başında özel bankalarda %0.89’dan başlayan oranlarla kullandırırsa da salgın sonrasında artış göstererek bir çok bankada %1’in üzerine yükseldi.

Kamu bankaları ekonomik istikrar kalkanı projesi dahilinde tüketicinin nakit ihtiyacını uygun koşullarda karşılamak için Temel İhtiyaç Kredisi ürününü devreye aldı. Kredi ürünü dahilinde aylık geliri 5.000 TL’nin altında olan tüm vatandaşlar 10.0000 TL ve 36 ay vadeye kadar aylık %0.79 faiz oranı ile kredi alabiliyor.

Kamu bankalarının kullandırmış olduğu ihtiyaç kredisinde görülmemiş derecede düşük faiz oranlı bu kredi ayrıca 6 ay ödemesiz dönem fırsatı sunuyor. Tüketiciler krediye Ziraat Bankası, HalkBank veya VakıfBank üzerinden online olarak başvurabiliyor.

Aylık geliri 5.000 TL’nin üzerinde olup temel ihtiyaç kredisinden yararlanamayan tüketiciler için de yine kamu bankaları en düşük faiz oranları ile kredi ihtiyacını karşılıyor. Ziraat Bankası 5 yıl vadeye kadar aylık %0.98 faiz oranı ile kredi sunuyor.

İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Kamu bankalarından Kredi Garanti Fonu destekli temel ihtiyaç destek kredisi için %0.79 faiz oranı ile 10.000 TL tutarda 36 ay vadeli ve 6 ay ödemesiz şekilde kredi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 376 TL, toplam geri ödemesi ise 11.280 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazari