En Uygun İhtiyaç ve Konut Kredisi Faiz Oranları

13/05/2019

Güncel olarak en uygun ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranları ne kadar? En uygun kredi faiz oranları hangi bankada KrediPazari.com araştırdı.

Bankaların kredisi faiz oranları yaklaşık 7 haftadır artış eğiliminde. Birçok banka bu süreçte iki ve üç ez faiz oranlarında artış uyguladı. İhtiyaç ve konut kredisinde faiz oranları yükseldi. Kamu bankaları Mart başından Nisan ortasına kadar %1.28 konut kredisi, %1.53 ihtiyaç kredisi faiz oranı ile kredi kullandırdı. 16 Nisan itibariyle ise kamu bankalarının kampanyası son bulurken söz konusu tarih sonrası en uygun ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranlarını Ziraat Bankası uyguluyor.

Ziraat Bankası konut kredisinde de ihtiyaç kredisinde de bankalar arasında en düşük faiz oranlarını kullandırıyor. Ziraat Bankası güncel konut kredisi faiz oranı %1.45, ihtiyaç kredisi faiz oranı ise %1.75 olarak uyguluyor. Ziraat Bankası konut kredisi için azami 10 yıl ihtiyaç kredisi için azami 5 yıl vade sunuyor.

En Uygun Kredi Hesaplama

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında 100.00 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksitleri yaklaşık 1.750 TL, toplam geri ödemesi ise 211.500 TL’ ye karşılık geliyor.

Ziraat Bankası’ndan 50.000 TL tutarda ihtiyaç kredisi için 5 yıl vadeli kredi hesaplama yapıldığında ise kredinin aylık ödemeleri 1.350 TL, toplam ödemesi de 81.000 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı