Konut Kredisi Faiz Oranlarının En Düşük Olduğu Bankalar

20/06/2018

Bankaların konut kredisi faiz oranları kampanyaları tüm hızı ile sürüyor. Peki, en uygun konut kredisi veren banka hangisi?

En Uygun Konut Kredisini Hangi Banka Veriyor

Bankaların konut kredisi indirimi kampanyası devam ederken bu kampanya katılan bankalar arasında yer alan kamu bankaları şu anda en uygun konut kredisini veren bankalar arasında yer alıyor. Bu bankalar 120 ay vadeli konut kredisi paketlerinde geçerli olan yüzde 0,98 konut kredisi faiz oranı fırsatı sunan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası olarak sıralanıyor.

Devlet Bankaları Konut Kredisi Faiz Oranları Düştü!

Konut stokunun artması ve gayrimenkul sektörünün zarar etmeye başlaması ile beraber Cumhurbaşkanı'nın talimatı ile kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını düşürme kararı almıştı. Kamu bankaları arasında yer alan 5 banka arasında ilk olarak Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları için indirim kararı almış ardından sırası ile Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları da konut kredisi faiz oranlarını %0,98 olarak revize etmişti.

Konut Kredisi Faiz İndirimi Ne Zamana Kadar?

Ne yazık ki bankaların indirimi sınırlı süreli yaptıkları biliniyor. Ancak konut kredisi indirimi için belirlenen kesin bir son başvuru tarihi bulunmuyor. Sadece kamu bankalarının şu anda kullandırmış oldukları konut kredisi paketlerinden zarar ettikleri biliniyor ve bu nedenle indirimin belirli bir bir süre sonra sona ereceği belirtiliyor.

Kaynak: kredidünyası