Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Temmuzda Düştü

03/07/2019

Türkiye İstatistik Kurumunun bugün açıkladığı Haziran ayı Enflasyon oranlarına bağlı olarak Kamu Bankalarının Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları düştü. Faiz oranlarının ne kadar olduğunu KrediPazari.com araştırdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyona bağlı olarak Temmuz ayında konut kredisi faiz oranları düşüş gösterdi. Konut ihtiyacını erteleyen vatandaşların taleplerini öne çekmek için oluşturulan Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Faizleri Temmuz’da ne kadar?

TÜFE oranlarında yaşanan artışa bağlı olarak Temmuz ayında konut kredisi faizleri %1.5’e düştü. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve DenizBank tarafından uygulanan Enflasyon Endeksli Konut Kredisi için Temmuz ayında kredi kullanacak vatandaşa %1.5 kredi faiz oranı uygulanacak.

Ekonomistlerin beklentilerine göre enflasyonun ilerleyen aylarda daha hızlı düşmesi bekleniyor. TÜFE’de yaşanan düşüşle beraber konut kredisi faiz oranları da hızla gerileyecek. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Faizleri güncelleme sonrası standart konut kredisi faizlerinin hepsinden daha uygun hale geldi.

Temmuz Ayı Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Hesaplama

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi için güncel olarak 100.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 1.800 TL oluyor. Aynı tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi taksitleri ise 2.500 TL’ ye denk geliyor. Aylık taksitlerin ilerleyen aylarda TÜFE’de yaşanan düşüşe bağlı olarak daha da düşmesi bekleniyor.

Kaynak: KrediPazarı