Enflasyondaki Düşüşün Hızlanmasını Bekleniyor

20/06/2019

Enflasyonda beklenen düşüşü Fitch Ratings idari direktörü Parker teyit ederek, "Türkiye'de enflasyondaki düşüşün hızlanmasını bekliyoruz." dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings idari direktörü Edward Parker, Londra'da gerçekleştirilen bir konferansta baz etkisini işaret ederek "Türkiye'de enflasyondaki düşüşün hızlanmasını bekliyoruz." dedi.

Cari açıktaki düşüşün altın çizerek Türkiye'de geçen yazdan bu yana gelişmelerin "dikkat çekici" olduğunu belirten Parker, buna karşın Fitch'in pozitif görünüme geçmek için çok daha fazla ilerleme görmesi gerektiğini ifade etti.

Parker, Türkiye'nin toplam borç stokunun GSYİH'ye oranının düşük kalmasını beklediğini söyledi.

Merkez Bankası'nın kredibiletisinin "zayıf" olduğunu söyleyen Fitch idari direktörü, yeni politika hatalarının ihtimal dışı bırakılamayacağını sözlerine ekledi. Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu Mayıs'ta yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altı olan BB'de teyit etmişti. Görünüm ise negatif.

Enflasyonda beklenen düşüşle kamu bankaları Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın sunduğu enflasyon endeksli konut kredisi ürünlerinin cazibesinin arması tahmin ediliyor. Belirginleşen ekonomik veriler ışığında enflasyonun önümüzdeki aylarda hızla düşmesi bekleniyor. Yüksek konut kredisi faiz oranları nedeniyle konut talebini erteleyen vatandaş ilgili konut kredisi ürünleri ile kredisini şimdi alıp ilerleyen aylarda indirime kavuşabilir.

Kaynak: Bloomberght