Esnafa 2.5 Puanlık Faiz İndirim Müjdesi

06/05/2013

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin faiz oranlarında yapılan yüzde 2,8 puanlık faiz indiriminin esnafa ilaç gibi geleceğini belirterek, bu indirimle durağan ekonominin harekete geçeceğini kaydetti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin faiz oranlarında yapılan yüzde 2,8 puanlık faiz indiriminin esnafa ilaç gibi geleceğini belirterek, bu indirimle durağan ekonominin harekete geçeceğini kaydetti.

Mersin ESOB ve Mersin Üç Ocak Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Dinçer, yazılı bir açıklama yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafa 2,8 puanlık faiz indirimi ve masraf oranlarının düşürülmesi müjdesini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan tarafından TESKOMB bilgilendirme toplantısında esnaf sanatkara müjde üstüne müjde verildiğini ifade eden Dinçer, Mersin esnafının bu müjdeleri sevinçle karşıladığını ifade etti.

Kredi Faiz Oranlarında İndirim

Esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredi faiz oranlarında yapılan yüzde 2,8 puanlık faiz indiriminin esnafa ilaç gibi geleceğini, bu indirimle piyasaların hareketleneceğini vurgulayan Dinçer, “Sayın Başbakanımızın talimatıyla esnaf sanatkarlara kullandırılan kredilerin faiz oranları 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere bir yıl vadeli kredilerde yüzde 4’e, bir yılın üzerindeki kredilerde ise yüzde 5’e düşürüldü. Bir yılın üzerindeki vadelerde 2,8 oranında indirime gidilirken, bir yıl vadeli kredilerde bu oran 3,8’lere çekildi. Ayrıca banka istihbarat ücretleri kaldırıldı, kooperatiflerin aldığı masraf karşılığı yüzde 1,5’a, banka komisyon ücreti ise yüzde 0,5’e çekildi. Yapılan bu düzenleme ile yüzde 7 olan kesinti oranı yüzde 4,5 gibi makul bir seviyeye geriledi. Faizlerin 2,8 puan indirilmesi ve kredi masraflarındaki gözle görülür düşüşler, esnafın krediye daha kolay ulaşımını sağlayacak. Esnafımız daha az masraf ücreti ve çok iyi bir faiz oranı ile kredi kullanabilecek. Esnafımız bu düşük faizli kredi imkanı ile rahatlayacak, piyasalara ilaç gibi gelecek” dedi.

Esnaf ve sanatkarların Türkiye’nin can simidi olduğunun altını çizen Dinçer, “Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik istikrarla birlikte, esnafımıza kullandırılan kredilerin faiz oranlarında ciddi oranda düşüşler yaşandı. Bu istikrar, takipteki kredilerin azalmasını da sağladı. Takip oranlarının binde 2’ye düşmesi bunun en canlı örneği. Yüzde 4, yüzde 5 gibi düşük faiz oranları ile kullandırılacak krediler esnaf için umut olacak. Esnafa verilen bu kredi, borçların ödenmesi ve yeni yatırımlarla piyasaya da dönecek. Bu kredilerden herkes nasibini alacak. Zor durumdaki piyasaya da bu krediler ilaç gibi gelecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mynet