Ev Sahipleri Kiracının Kredi Notunu Öğrenebilecek

23/03/2016

Coldwell Banker Türkiye ise Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks ile yaptığı işbirliği ile ev sahipleri kiracının Findeks Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu’nu sorgulayabilecek ve kişilerin daha önceki borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisine ulaşabilecek.

Coldwell Banker Türkiye ise Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks ile yaptığı işbirliği ile ev sahipleri kiracının Findeks Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu’nu sorgulayabilecek ve kişilerin daha önceki borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisine ulaşabilecek. Gerçekleştirilecek bu proje ile ev sahipleri evlerini kiraya verirken kiranın düzenli ödenmesi konusunda sorun yaşamayacak.

Ev Sahipleri Kiracının Kredi Notunu Öğrenebilecek

Kira tahsilatı problemini çözüme kavuşturan Coldwell Banker ve Findeks işbirliği ev sahiplerinin güvenilir ve nitelikli kiracı bulmasına yardımcı oluyor. Coldwell Banker Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, “Ev sahipleri kiraya verdikleri gayrimenkullerinden düzenli gelir elde etmek istiyor. Ancak kiracıyı gözünden tanımak pek mümkün olmuyor. Bu nedenle kiracıyı gözünden değil kredi notundan tanıyabileceğimiz bir devri başlattık. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan güven probleminin önüne geçerek ev sahibi ve kiracılara zamandan tasarruf ettireceğiz” diyor.

Kaynak: Emlak Sayfası