Eylül Politika Faizlerinde 275 Puan İndirim Bekleniyor

06/09/2019

22 Kurumun katılımı ile hazırlanan Bloomberg araştırması sonuçlarına göre Merkez Bankası'ndan Eylül ayı para politikası faizlerinde 275 puan indirim bekleniyor.

Bloomberg HT Araştırma Masası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Eylül ayı para politikası toplantısına ilişkin anketinin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre ankete katılan 22 kurum Merkez Bankası'ndan Eylül toplantısında haftalık repo faizinde 275 baz puanlık faiz indirimi bekliyor. Kurum tahminleri 175 bp ile 400 bp arasında değişti. Ayrıca kurumların politika faizinde yıl sonu medyan beklentisi %15.75 seviyesinde bulunuyor.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) 12 Eylül'de toplanacak. Bankanın ana fonlama aracı haftalık repo faizi, Temmuz toplantısındaki 475 baz puanlık indirimin ardından %19.75 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu beklenti halinde Eylül ayında repo faizleri %17’ ye inecek.

Merkez Bankası'nın repo faizlerinde bir indirim daha uygulaması ile kredi maliyeti düşen bankaların konut kredisi faizlerindeki düşüşün daha da hızlanması bekleniyor.

Kaynak: Bloomberght