Faiz Oranlarının Yükselmesi İle En Düşük Konut Kredisi Hangi Bankada

08/08/2018

Dün itibari ile birçok bankanın konut kredisi faiz oranlarını yükseltmesinden sonra en düşük faiz oranı ile konut kredisi kullandıran bankaları Kredipazari.com araştırdı.

7 Ağustosta bankalar ard arda konut kredisi faiz oranlarını yükseltti. Konut kredisi faiz indirimi kampanyasının bimesiyle yükseliş ivmesine giren konut kredisi faiz oranları dün itibari ile bir kez daha yükselerek son on yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Konut kredisi faiz oranları en son 2008 krizi döneminde bu seviyeleri görmüştü. Bankaların ortalama olarak konut kredisi faiz oranları %1.82 seviyesine ulaştı.

Konut kredisi faizlerindeki son güncellemelerinin ardından en düşük konut kredisi faiz oranı kamu bankalarının uyguladığı %1.38 olurken, en yüksek konut kredisi faiz oranını da HSBC’nin uyguladığı %2.20 oldu.

İndirim Beklenirken Artış Geldi

2 Temmuzda konut kredisi faiz indirimi kampanyasının son bulması ile vatandaş tekrar bir konut kredisi faiz indirimi bekliyordu. Konut kredisi faiz oranlarında tekrar bir indirim beklerken faiz oranları yeniden yükselerek son 10 yılın en üst seviyesine ulaştı. Finansbank, Yapı Kredi Bankası, Alternatifbank, DenizBank, Akbank,TEB ve HSBC konut kredisi faiz oranlarını artırdı. En yüksek faizli konut kredisini kullandıran banka %2.20 faiz oranıyla HSBC oldu.

En Düşük Konut Kredisi Faizi Uygulayan Bankalar

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları değişmedi. Kamu Bankaları %1.38 konut kredisi faiz oranı ile kredi kullandırmaya devam ediyor. Ziraat Bankası konut kredisi ürünü, HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi Ürünü ve VakıfBank Sarı Panjur Konut Kredisi ürünlerinde ortak faiz oranı olan %1.38 ile en düşük konut kredisi faiz oranını uyguluyor.

En Düşük Faizli Konut Kredisi Hesaplama

%1.38 faiz oranı ile konut kredisi kullandıran Ziraat Bankası, HalkBank yada VakıfBank’tan 500.000 TL 120 ay vadeli örnek konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık konut kredisi ödemesi 8.550,98 TL toplam geri ödemesi ise 1.026.117 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazarı