Faiz Politikasının Nasıl Şekillendiğini Göreceksiniz

10/07/2019

Hak-İş 14. Olağan Genel Kurulunda Merkez Bankası'ndaki görev değişimine değinen Erdoğan, "Orada tıkanıklık vardı, bedelini tüm ülke birlikte ödüyorduk. Bundan sonraki süreçte faiz politikamızın hangi türde şekillendiğini de en kısa zamanda göreceksiniz" dedi.

Hak-İş'in 14. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın bundan sonra ekonomi programlarına çok daha güçlü destek vereceğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) atamasına yönelik eleştirilere ve Para Politikası Faizlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

"Merkez Bankası Başkanlığı’nda yaptığımız görev değişikliğinin özellikle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz doğru değil. Davul birinde tokmak başkasında. Bedelini kim ödeyecek siyaset ödeyecek. Mutluluğunu kim yaşayacak bankadaki yaşayacak. Yok böyle bir şey. Verilen her türlü karara uyacaksın. Yeni yönetim sisteminde başkan bu konulara müdahale yetkisini almıştır. Böylelikle faiz denilen bu her türlü kötülüğün anası olan bu konuda verilen talimatlara uymayan arkadaşımızın değişmesi konusunda böyle bir adım attık. Şimdi kim savunuyor bunları hep faizciler. Faiz politikamızın nasıl şekillendiğini en kısa sürede göreceksiniz."

Kaynak: Dünya