Faizler Düşmeye Devam Edecek

18/01/2019

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, bir otelde düzenlenen "VakıfBank Konya Zirvesi" etkinliğinde yaptığı konuşmada, kredi faizlerinin düşmeye başladığını ve önümüzdeki aylarda ciddi bir düzelme beklediklerini aktardı.

Ülkenin kur saldırılarına maruz kaldığını, kurla birlikte piyasa faiz oranlarının da bir şok yaşadığını anımsatan Özcan, bankalar olarak, genel algının aksine faizlerin artmasından olumsuz etkilendiklerini söyledi.

"Faizlerin artması bankaların karlarını olumsuz etkiler. Bugün itibarıyla Allah'a şükür hayat normale döndü. Bu türbülansı artık geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. Bugün makroekonomik göstergeler Türkiye'nin iyi yolda olduğunu gösteriyor. Enflasyon oranı geri geliyor, faizler düşüyor, kurlar belli bir istikrar kazandı. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda ciddi bir düzelme bekliyoruz. Aslında 2019 bir restorasyon, bir toparlanma dönemi, yaraların sarıldığı bir dönem olacak. Esas hızlı büyümeye 2020'den itibaren inşallah geçeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"Önümüzdeki 2 yıl bir dengelenme yılı olacak" diyen Özcan, Yeni Ekonomi Programı dahilinde öngörülenlerin birer birer gerçekleştiğini belirtti.

Özcan, hafta başında üç büyük müjdeyi içeren "Yanındaki Güç" paketini açıkladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"İnşallah biz VakıfBank olarak yeni paketlerle ekonomiye destek olmaya devam edeceğiz. Ülke ekonomisinin büyümesi, hane halkı ve ticaret yapanların sorunlarının çözüme kavuşması, toplumsal refahın artması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Sayın Hazine ve Maliye Bakanımızın öncülüğünde 13 bankanın katılımıyla oluşturulan KOBİ Değer Kredisine de iştirak ediyoruz. Bu güzel ülke için çalışan, emek veren, taş üstüne taş koyan her kesimin yanındaki güç olmaya da devam edeceğiz."

Kaynak: AA