Faizler Düşmezse Konut Sektörü Daralır

07/12/2018

Realty World Elfi Gayrimenkul Brokerı Özkan Aydemir, konut kredisi faiz oranlarının konut sektörü için çok önemli olduğunu belirterek faiz oranları düşmezse sektörün daralacağını söyledi.

Konut kredi faizlerinin yüzde 1,2 gibi makul seviyeler altına düşmesi sektöre can suyu gibi geleceğini belirten Realty World Elfi Gayrimenkul Brokerı Özkan Aydemir, eğer 6 aylık süreçte gerekli önlemler alınmazsa sektörün daha da daralacağını söyledi.

Türkiye'de 200'den fazla alt sektör ve dolaylı yoldan 5 milyon kişiye istihdam sağlayan inşaat sektörü son 3-4 aylık süreçte sıkıntılı süreç yaşadığını ifade eden Realty World Elfi Gayrimenkul Brokerı Özkan Aydemir, 15 yıllık sürece baktığımızda Türkiye ekonomisine çok fazla katkı sağlayan sektörün, önümüzdeki 1 yıllık süreçte geçmişteki parlak yıllarını arayacak gibi göründüğünü söyledi. Aydemir, "Burada en büyük etken konut kredi faizlerinin son aylarda %2'ler seviyelerinin üzerine çıkmasını görmekteyiz. Konut kredi faizlerinin güven etkisi yıllık %1,2'ler seviyelerine alışmamızdır. Diğer etkenlere baktığımızda Temmuz ayının sonunda dolar kurunun 7 liralara kadar yükselmesi, mevduat faizlerinin %24'lere çıkması sektörün önündeki en büyük sıkıntılardan biri olmuştur" dedi.

Kaynak: Haberler