Faizsiz Konut Kredisi Mümkün mü?

03/11/2017

Hiçbir bankanın tamamen faizsiz konut kredisi kullandırması mümkün değidir. Günümüzde faizsiz konut kredisi paketleri sunan bankalar, peşin komisyonlu kredi vermektedir.

Faizsiz konut projeleri, konut sahibi olmak isteyen fakat konut kredisi faizlerinin yüksek olmasından şikayet edenlerin ilgisini çekiyor. Konut kredisi kullanmanın maliyetinin yüksek olması, daha ucuz ve ekonomik bir şekilde konut sahibi olmak isteyenleri alternatiflere yöneltiyor. Bunlardan biri de faizsiz konut projeleri satışları oluyor. Faizsiz konut sahibi olmak vatandaşların da ödeme dengelerini rahatlıkla kurmaları açısından önemli bir husus.

Konut kredisi almadan önce kredi kullanacak kişinin bütçesine uygun konut kredsi hesaplama yapılarak ödeme planı hazırlanmalıdır.Aksi halde kredi ödemelerinde güçlük yaşanabilir. Kullanılan konut kredilerinin geri ödeme ile birlikte çok yüksek rakamlara ulaşması konut sahibi olmak isteyenlerin ev sahibi olma hayallerini ertelemelerine neden olur. Faizsiz konut satışı yapan inşaat firmaları kredi taksit ödemelerini eşit taksitlerde ya da belli ara ödeme şeklinde tahsil ederek kişilerin daha kolay konut sahibi olmalarını sağlar.

Faizsiz Konut Kredisi Sağlayan Konut Projeleri Sektörü Canlandırabilir

Faizsiz konut projeleri ile ilgili çalışmalar birçok inşaat firmasının ilgi gösterdiği konuların başında gelir. Faizsiz konut projeleri daha fazla konut alıcısının dikkatini çeker. Bu konuda Emlak Konut GYO'nun farklı kampanyaları vardır. 15 Temmuz sonrasında gerçekleşen Emlak Konut GYO kampanyası ile ev alacak vatandaşın peşinatı yüzde 20’den yüzde 5’e çekilmişti. Türkiye’de ilk kez 240 ay yani 20 yıl vade ile konut satışı yapılmasının önü açılmıştı. Kampanyada 60 ayda 0, 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı ile ev sahibi olma fırsatı sunulmuştu. Bu kampanya da birçok konut satışı yapılmıştı. Faizsiz konut projeleri, inşaat sektörünü canlandırmada gelecek dönemlerde kilit rol oynayacak.

Faizsiz Konut Kredisi Mümkün mü?

Bankaların konut kredisi kampanyalarındaki en önemli kazanç kaynakları konut kredisi faizidir. Ülkemizde konut kredisi veren bankalar bu gelirlerinden vazgeçmemek adına farklı alternatifler geliştirmeye başladı. Hiçbir bankanın tamamen faizsiz olarak konut kredisi kullandırması mümkün değidir. Bankalar kar elde etmek amacı ile çalışanfinansal kurumlardır. Günümüzde faizsiz konut kredisi paketleri sunan bankalar bulunmakta olup bu bankalar peşin komisyonlu kredi vermektedir. Yani kredi kullanan kişi faiz tutarını peşin olarak öder ve komisyon ödediği için faizsiz kredi kullanmış gibi görünür.

Kaynak: Emlak Zamanı