Fed Kararı Öncesi Dolar Kuru Kısmen Geriledi

29/04/2020

Fed'in faiz kararını açıklayacağı günde küresel piyasalar, ABD vadeli endekslerindeki artılar öncülüğünde iyimser bir başlangıç yaptı. Dün kısa bir süreliğine 7 lirayı geçen dolar/TL ise 6,98 seviyelerinde.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in bu akşam TSİ 21.00'de açıklayacağı faiz kararı odaklanmış durumda. Karar öncesinde dün satıcılı kapatan ABD borsalarının ardından bu sabah ABD vadelilerinde %1'e yakın artılar söz konusu. Asya borsalarında ise Japonya kapalı, Çin borsaları ise ABD vadelilerinin etkisiyle hafif artıda.

Dolarda Geri Çekilme

Fed'in faiz kararı öncesinde yurt içinde ise nisan ayı ekonomik güven endeksi verileri takip edilecek. Dün çok kısa bir süreliğine 7 liranın üzerini gören dolar/TL kuru, bu sabah itibarıyla 6,98 seviyelerinde. Euro/TL ise 7,57 seviyesinden güne başladı.

Yurt içinde şirketlerden 2020 ilk çeyrek bilançoları gelmeye devam ediyor. Dün Akbank'ın bilançosunun ardından bugün de Garanti BBVA'nın bilanço açıklaması bekleniyor.

Petrol Fiyatları Toparlanıyor

Petrol fiyatları, tekrar negatif fiyatların görüleceği endişesi ile yatırımcıların ve büyük bir fonun Haziran vadeli kontrattan çıkması sonucu son iki günde değerinin dörtte birinden fazlasını kaybettikten sonra yükseldi. ABD ham petrolü yüzde 10'un üzerinde değerlenirken haziran vadede 13 dolara çıktı. Brent petrol ise yeniden 20 doları aşarak 21 dolar düzeyine tırmandı.

Fed'den Değişiklik Beklenmiyor

Bu akşam saat 21.00'de gelecek olan Fed faiz kararından yarım saat sonra Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları da takip edilecek. Piyasalarda beklenti faizlerde değişiklik olmayacağı yönünde bir beklenti oluşurken; faiz kararından çok Powell'ın açıklamaları merak ediliyor.

Kaynak: Dünya