FED’in Faiz İndirim Sinyalleri Dolar Kurunu Düşürdü

20/06/2019

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) dün akşam gerçekleşen toplantısında faiz indirim sinyalleri vermesi ile dolar kuru geriledi. Dolarda yaşanan düşüşün kredi faiz oranlarına olumlu yansıması bekleniyor.

Fed’in dün akşam saatlerinde gerçekleşen toplantısında faiz indirimi sinyali vermesinin ardından ABD Hazine tahvili faizleri geriledi. Gelişmekte olan paralar dolar karşısında değerlenirken TL de dolar karşısında yükseldi.

Goldman Sachs Fed'in Temmuz ve Eylül aylarında 25'er baz puan faiz indirimine gidebileceği tahmininde bulundu. İndirmelerin devam etmesi durumunda dolardaki düşüş hızlanabilir.

Fed toplantısının 5.80 seviyesinin altına geriledi. Dolar kuru bugün saat 9:50’de 5.76 seviyesinde seyrediyor. Kurda yaşanan gerilemenin kalıcı olması halinde ekonomistlerin yorumlarına göre Merkez Bankası’nın da geçtiğimiz günlerde sağladığı destekle beraber bankaların kredi koşullarında ve kredi faiz oranlarında gevşemeler bekleniyor.

Konut kredisi faiz oranlarında geçtiğimiz hafta başlayan indirimler bu haftada artarak devam ediyor. Piyasa koşullarında da olumsuz bir gelişme olmazsa konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüşün hızlanması bekleniyor.

Kaynak: KrediPazarı