Garanti Bankası Konut Kredisi Fırsatı

22/06/2018

Garanti Bankası cazip fırsatlarla 120 aya kadar vadeli %1.39’a kadar faiz oranlı konut kredisi kullandırıyor.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi ile konut kredisine yoğun bir talep başladı. Bu yoğun talep üzerine harekete geçen özel bankalar, kamu bankaları kadar konut kredisi faiz oranlarını düşüremese de cazip avantajlar oluşturarak rekabete devam ediyor. Garanti Bankası da bu rekabet ortamında avantajlı konut kredisi kampanyaları sunuyor.

Garanti Bankası güncel konut kredisi faiz oranlar şu şekilde; 100 bin TL'lik konut kredisi için 60 ay vade seçeneğinde %1,36, 120 ay vade seçeneğinde ise %1,38 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. Garanti Bankası her bütçeye göre ödeme planları sunan vade süreleri ile konut kredisi kullandırıyor. Konut kredisi ürünlerinin maksimum vadesi KOBİ müşteriler için 120 ay (10 yıl) ken, bireysel müşteriler için 240 ay (20 yıl) seçeneği mevcut.

Konut Kredisi Kullanımında Aranan Teminatlar Nelerdir?

Konut kredisi kullanımında satın alacağınız konut üzerine, Garanti Bankası tarafından kredi riskini karşılayacak tutarda birinci derece ipotek tesis ediyor. Satın alacağınız konut için Garanti Bakası ile anlaşmalı olan SPK-BDDK lisanslı ekspertiz firmalarının belirleyeceği ekspertiz değerinin maksimum %80’ine kadar kredi kullanabilme olanağı veriyor.

Başvuru Kanalları Nelerdir?

Garanti Bankasından konut kredisine Garanti Bankası internet sitesinde yer alan linkteki başvuru formunu doldurarak, 444 EVİM (444 3846) hattını arayarak veya en yakın Garanti Bankası şubesine giderek başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Konut Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Konut kredisi başvurusunun ilk adımı için yalnızca kimlik numarası ile başvuruda bulunmak yeterli oluyor. İlerleyen adımlarda tapu ve gelir belgesi bildirilmesi isteniyor.

Bankaların sunduğu en uygun konut kredisi faiz oranları ve vade sürelerine karşılaştırmalı olarak konut kredisi hesaplama yaparak ulaşabilirsiniz.

Kaynak: KrediPazarı