Garanti’den Evini Gösterene Konut Kredisi

07/12/2018

Garanti Bankası sahip olduğu evi teminat gösteren müşterilerine yüksek limitli ve uzun vadeli konut kredisi kullandırıyor. Garanti Bankası’nın Evini Gösterene Konut Kredisi ürünün KrediPazari.com araştırdı.

Garanti Bankası sahip olduğu konutu teminat göstererek konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerine ayrıcalıklı fırsatlar sunuyor.

Evini Gösterene Konut Kredisi Özellikleri

Kredi TL cinsinden kullanabilir.

Maksimum kredi vadesi 36 aydır.

Kullandırım anında Garanti Bankasında geçerli olan güncel Evini Gösterene Mortgage faiz oranı uygulanır.

Krediye teminat gösterilen konutun şahsın kendine ait olması gerekmektedir.

Evini Gösterene Konut Kredisi sabit faizli olarak kullanılabilir.

Sabit faizli kredilerde, kredi taksitlerinin bir ya da birden fazlasının erken ödenmesi talep edildiğinde, kalan vade 36 ayı aşmıyorsa, ödenen anapara tutarının %1'ini, 36 aydan fazla ise %2'sini geçmeyecek tutarda masraf tahsil edilir.

Genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte şubeler gerekli gördüklerinde kefil talep etme hakkına sahiptir.

Garanti Bankası Evini Gösterene Konut Kredisi Faizleri

Garanti Bankası standart konut kredisi ürünlerinde %2.28 faiz oranı kullandırırken, Evini Gösterene Konut Kredisi kapsamında 36 ay vade için 100 bin TL ye kadar olan konut kredilerinde %2,75 faiz oranı uyguluyor.

Konut Kredisi Hesaplama

Garanti Bankasından Evini Gösterene Konut Kredisi kapsamında konut kredisi faiz hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödemeler 7 bin 120 TL oluyor. Kredinin 36 ay vade sonunda toplam geri ödeme miktarı ise 256 bin 250 TL ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı