Gayrimenkul Satış Kampanyası Uygulayan Bankalar

19/04/2019

VakıfBank, HalkBank ve Türkiye Finans kampanyalı banka gayrimenkulü konut satışlarından %0.98’den başlayan konut kredisi faiz oranları kullandırıyor.

Bankalar ödenmeyen kredi borçlarından ötürü el koydukları ipotekli konutlarda rekor yaşıyor. Özellikle kamu bankalarının elinde kredi borcundan dolayı bankalara geçen binlerce konut bulunuyor. Konut satışlarının düşüş gösterdiği son aylarda ellerindeki gayrimenkulleri satışa çevirmeye .çalışan bankalar oldukça cazip kampanyalar uyguluyor.

Bankaların standart konut kredisi faiz oranları %2 seviyelerinde seyrederken banka mülkü konut satış kampanyaları %0.98 faiz oranlı ile ev sahibi yapıyor. VakıfBank ve HalkBank %0.98, Türkiye Finansbank ise %.099 faiz oranı ile 10 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandırıyor.

Banka mülkü konut satışlarında konut ihale ile satışa çıktığı için talebin az olduğu konutları piyasanın oldukça altında fiyatlarla ve %0.98 faizli konut kredisi ile almak mümkün.

VakıfBank Gayrimenkul Satışları

VakıfBank Banka Gayrimenkulü konut satışlarında konutun liste fiyatı üzerinden %20 indirim uygulayarak 10 yıl vadeye kadar %0.98 faiz oranı ile kredilendiriyor. Banka ayrıca kendi mülkü konut satışlarında ekspertiz masrafı da almıyor. VakıfBank kampanyasında yaklaşık 2000 konut söz konusu şartlarla satılmayı bekliyor.

HalkBank Gayrimenkul Satışları

HalkBank’ta banka mülkü konutların satışlarında 10 yıl vadeye kadar %0.98 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. Banka konut satışlarının yanında uygun koşullarla arsa ve işyeri satışları da gerçekleştiriyor.

Türkiye Finans Konut Satışları

Türkiye Finans Katılım Bankası da banka mülkü konutların satışında %0.99 kar payı oranlı konut finansmanı kullandırıyor. Kampanya kapsamında 10 yıla kadar vadeli düşük kar payı oranlı finansman sunuluyor.

Kaynak: KrediPazarı