Genç ve Kadın Girişimcilere Kredi Desteği

03/05/2019

Türk Eximbank ihracat yapan genç ve kadın girişimcilere 1 milyar 500 milyon TL tutarında kredi sağlayacak.

Türk Eximbank dört katılımcı banka ile imzalanan protokol kapsamında ihracat yapan kadın girişimci ve genç girişimcilere toplam 1 milyar dolar ve 500 milyon TL tutarında kredi sağlayacak.

Konuyla ilgili ilgili bankaların katılımıyla düzenlenen basın toplantısında protokoller imzalanırken, Türk Eximbank'ın kadın girişimcilere özel olarak sunduğu ve QNB Finansbank'a kaynak sağlanması ile başlayan kredi programı İş Bankası Türk Ekonomi Bankası ve Garanti Bankası'nın da katılımıyla genişletildi.

İmzalanan protokol ile her bir bankaya 100 milyon TL ve 200 milyon dolar olmak üzere toplam 400 milyon TL ve 800 milyon dolar tutarında bir kredi limiti açıldı.

Türk Eximbank İş Bankası arasında imzalan "Genç girişimci ihracat destek kredisi" kapsamında ise toplam 100 milyon TL ve 200 milyon dolar destek sağlanması hedefleniyor.

Krediler TL bazında geçerli SÖİK (sevk öncesi ihracat kredisi) vade ve faiz/kâr payı oranlarından, yabancı para bazında ise 25 baz puan faiz indirimi ile ihracatçılara sunulacak.

Kaynak: Reuters