Ziraat Bankası Güncel Konut Kredisi Oranları

24/09/2018

24 Eylül ile başlayan haftanın ilk günü itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması %2.63 seviyesine ulaştı. Ziraat Bankası masraflar dahil edilmemiş oranı olan %1.98 faiz oranından konut kredisi kullandırıyor. Peki Ziraat Bankasının konut kredisi ürününe uyguladığı masraflar neler? KrediPazari.com araştırdı.

Geçtiğimiz hafta başı Merkez Bankasının kredi faiz oranlarını artırması ile kademeli olarak 20 Eylül’e kadar 15 bankanın konut kredisi faiz oranları da yeniden güncellendi. Bankaların güncel konut kredisi faiz oranı ortalamaları %2.63 oldu.

Güncel olarak %2 faiz oranının altında konut kredisi kullandıran tek banka Ziraat Bankası oldu. Ziraat bankası %1.98 faiz oranından konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi

Ziraat Bankası 100 bin TL'ye kadar olan konut kredileri için %1.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 100 bin TL ile 500 bin TL arası kullandırımlar için ise %2,09 faiz oranı uyguluyor. 500 bin TL üzeri kullandırımlar için ise %2,18 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankasından 100 bin TL için 120 ay vadeli konut konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı 2 bin 188 TL, toplam geri ödeme tutarı ise 262 bin 560 TL oluyor. Ziraat Bankasında 120 ay vadeli 100 bin TL tutarlı konut kredisine, tahsis ücreti, ekspertiz ücreti ve ipotek tesis ücreti masraflarının toplamı dahil edilerek hesaplanan maliyet oranı %27 dir.

Ziraat Bankası Kredi Masrafları

Ziraat Bankasından konut kredisi kullanmak isteyen tüketici, öncelikle evin değerinin tespit edilmesi için minimum 498 TL maximum 1798 TL arasında bir ekspertiz ücretine tabi tutuluyor. Ziraat Bankası konut kredisi ürününü evin expertiz değerinin en fazla %80’ine kadar kullandırıyor. Ziraat Bankası tüketicinin kredi puanına göre konut kredisi talebinde ipoteği zorunlu tutuyor. İpotek zorunluluğu durumunda tüketiciye 130 TL de ipotek tesis ücreti uygulanıyor. Kredi notunun düşük olması üzerine konut sigortası ve hayat sigortasını zorunlu olarak kullanacak olan tüketici, konut sigortası için aylık ortalama 180 TL, yaşa ve konuma göre değişiklik göstererek hayat sigortasına için de ortalama aylık olarak 180 TL ödeme ile karşılaşıyor. Açıkcası banka tüketicinin kredi skorunu öncelikli değerlendiriyor, kredi notu banka kriterlerinin altında kalan tüketicinin bu orandan kredi kullanması zor görünüyor. Son olarak da kullanılan kredi tutarının %0.5’i kadar da kredi tahsis ücreti alıyor.

Kaynak: KrediPazarı