Güncel Olarak En Düşük Konut Kredisi Faiz Oranları

15/11/2018

Özel bankaların son günlerde yaptığı faiz indirimlerinden sonra en düşük konut kredisi faiz oranları değişti. Uzun zamandır en düşük konut kredisi faiz oranını sunan Ziraat Bankası gerilerde kaldı. En düşük konut kredisi faiz oranlarını KrediPazari.com araştırdı.

En düşük konut kredisi faiz oranları düşünüldüğünde akla ilk gelen bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası ve kamu bankaları özel bankaların faiz indirimlerinden sonra gerilerde kaldı.

Kampanyalı konut kredisi ürünleri kapsamında %2.09 faiz oranı uygulayan VakıfBank ve HalkBank’ın son haftalarda özel bankaların yaptığı faiz indirimlerinden sonra cazibesi azaldı.

Kuveyt Türk, ICBC, İNG Bank ve Şeker Finans, VakıfBank ve HalkBank’ın kampanyalı faiz oranlarından daha düşük faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor.

Temmuz ayında kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimlerinin son bulmasından sonra bugüne dek bankalar arasında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran Ziraat Bankası, Şeker Finans ve Kuveyt Türk Bankasının son indiriminden sonra gerisinde kaldı.

Şeker Finans Konut Kredisi

Şeker Finans bugün yaptığı faiz indiriminin ardından 360 ay vadeye kadar konut kredilerinde %1.97 faiz oranı uyguluyor. Şeker Finans %1.97 faiz oranı ile bankalar arasında uygulanan en düşük konut kredisi faiz oranını sunuyor.

Kuveyt Türk Konut Kredisi

Kuveyt Türk Bankası da bu hafta içinde yaptığı faiz indiriminin ardından 120 ay vadeli 1 milyona kadar konut kredilerinde %2.04 faiz oranı sunuyor. Kuveyt Türk Bankası 100 bin TL üzeri kullandırımlarda Ziraat Bankasının altında faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi

En düşük konut kredisi faiz oranına sahip kamu bankası olan Ziraat Bankası 120 ay vadeli 100 bin TL ye kadar olan konut kredilerinde %1.98 faiz oranı uygularken 100 üzerinde 500 bin TL ye kadar kullanılan konut kredilerinde %2.09 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

İNG Bank Konut Kredisi

İNG Bank’ta son indirimleri sonrasıda 120 ay vadeli konut kredisi ürünlerinde tutar sınırı olmadan %2.09 faiz oranı uyguluyor. İNG Bank’ta 100 bin TL üzerinde kullanılan konut kredilerinde Ziraat Bankası ile aynı faiz oranını kullandırarak düşük faiz oranlarında ilk sıralarda yer alıyor.

En Düşük Konut Kredisi Hesaplama

Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı olan %1.97’den 200 bin TL tutarında konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı 4 bin 360 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 523 bin 200 TL ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı