Gurbetçiler Türkiye’den Konut Almaya Yöneldi

06/08/2018

Dövizdeki artışı fırsata çevirmek isteyen gurbetçi vatandaşların Türkiye'de konut başta olmak üzere gayrimenkul yatırımı yaptığı belirtildi.

Gurbetçi vatandaşları dövizdeki artışı değerlendirmek için gayrimenkule yöneldi. Gurbetçiler yatırımlarını yazlık yerler, memleketleri ve büyükşehirlerde yapmaya tercih ediyor.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, döviz kurunun piyasada oluşturduğu olumsuz seyrin yanında dövizi olanlar için fırsat yarattığını belirtti.

Ağırlıklı olarak Avrupa ve Körfez ülkelerinde yaşayanların memleketlerine yatırım yaptığını anlatan Kabadayı, “Sadece Batı Avrupa ülkelerinde 4 milyon, Körfez’de ise 200 bin Türk vatandaşının yaşadığını düşündüğümüzde ne denli büyük bir potansiyel olduğunu görebiliyoruz. Satış ofisimize ve çağrı merkezlerimize gelen taleplerden de bu konuda bir artış yaşandığını gözlemliyoruz” dedi.

Lens İstanbul’un Beşte Biri Gurbetçiye

Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu da projenin şimdiye kadar %80 satışını tamamladıklarını ve %20’sini yurt dışında yaşayan Türklere sattıklarını aktardı.

Özellikle tatil döneminde satışlarda %50’lik artış olduğunu dile getiren Kutlu, “Dövizin artması ve sunduğumuz cazip kampanya seçenekleri de konut alımlarını hızlandırıyor. Geçtiğimiz aylar itibariyle başladığımız Lens Modern projemizde de yurt dışında yaşayan Türkleri hedefledik. Bunun için satış temsilcilerimiz Almanya, Fransa, Hollanda gibi Türklerin yoğunluklu yaşadığı ülkelerde ciddi pazarlama faaliyetlerinde bulunuyorlar” diye konuştu.

Böyle Bir Dönem Daha Olmaz

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, firmaların 1.5 yıldır yükselen inşaat maliyetlerini fiyatlara yansıtmadıklarını kaydetti.

Türkiye’de böyle bir dönemin zor olacağını savunan Yılmaz, “Zaten döviz artışında da suni bir köpüklenme olduğunu söyleyebiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ‘dövizinizi bozdurun’ çağrısına en iyi yanıt olacaktır. Türkiye’de her zaman kazandıran yatırım olarak gayrimenkul, hem kısa, hem de uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu her zaman göstermiştir” şeklinde konuştu.

Talep Sevindirici

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ise yurtdışında yaşayan vatandaşların yaz tatilini geçirmek üzere gelmesinin gayrimenkul satışlarına olumlu yansımasını görmeye başladıklarını anlatarak, şunları kaydetti: “Buna bankaların, bitmiş konutlara veya yurt dışında yaşayanlar için hazırlanan özel projeler için kredi kullanabilme avantajı sağlaması da etkin oldu. Hem gurbetçilerimiz, hem de yurtdışından özellikle İran, Irak ve diğer körfez ülkelerinden alım yapmaya yönelik ciddi bir talep var. Bu durgun dönemi aşma konusunda hem gurbetçi hem de yabancıların talebi oldukça sevindirici.”

Kaynak: emlak dream