HalkBank Esnaf Kredisi Hesaplama

30/03/2020

HalkBank’ın oldukça düşük faiz oranları ile KOBİ’leri desteklemek için sunduğu esnaf destek kredisi ödeme planı ne kadar? Esnaf destek kredisi hesaplama nasıl yapılıyor?

Halkbank 25 Mart 2020 tarihi itibariyle uygulamaya başlanan “Esnaf Destek Paketi” esnaf ve sanatkârlara kredi vermeye devam ediyor. Bankanın ilgili kampanyasına başvuru yağıyor. Kredi ürününe iki günde 26.000 başvuru geldi. Banka kredi kapsamında 25.000 limitli, 6 aya kadar ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli İşletme Kredisi kullanma imkânı sağlamaktadır.

Banka bunun yanında, esnaf ve sanatkârların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sağlayabilecekleri, 25.000 TL’ye kadar limitli ticari kart ürünü olan Paraf Esnaf Kart sunuyor.

Yıllık %4.5 faizle 36 ay vadeli ve 6 ay ödemesiz ödemeli sunulan krediye talep yoğun olurken esnaflar bir yandan da ödeme planını merak ediyor. Kredinin masraflar hariç aylık faiz oranı %0.38’e denk geliyor.

HalkBank Esnaf Kredisi Hesaplama

Halkbank’ın esnafa destek için sunduğu 25.000 TL’ ye kadar kredinin 36 ay vadede aylık taksitleri yaklaşık 750 TL’ ye denk geliyor. Bankaya yapılan toplam geri ödeme ise 27.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari