Halkbank Evi de Krediyi de Veriyor

19/05/2011

Halkbank satışa çıkardığı ev, dükkan ve arsayı almak isteyen müşterilerine kredi de sağlıyor

b11_02Halkbank, satışa sunduğu ev, dükkan ve arsaları almak isteyenlere ihtiyaç duyacakları finansmanı da kendisi sağlamaya başladı.

Halkbank esas faaliyet konusu para (kredi) alıp satmak olan bankacılık sektöründe bir ilke imza attı.

Banka satışa sunduğu elindeki gayrimenkullerin finansmanına yönelik düşük faizli bireysel kredi ürünlerini devreye soktu. Yani Halkbank, "Gel sana şu evi, arsayı ya da işyerini satayım, alacak paran yoksa onu da sana ben vereyim" diyor.

Halkbank’ın uygulaması, sektörde bir ilk özelliği taşıyor

1–120 ay arası vadede tek faiz oranının uygulandığı banka gayrimenkulleri satışı kredi ürünlerinde, konut kredisinde yüzde 0.79, işyeri kredisinde yüzde 0.81, bireysel arsa kredisinde ise yüzde 0.89 aylık faiz oranı uygulanıyor. Kredi ürünlerinden dosya masrafı da alınmıyor.

Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, "Müşterilerimize bankamız gayrimenkullerinin satın alımında kullandırmak üzere oluşturduğumuz kredi ürünleriyle, sektörümüzde yeni bir uygulama başlatıyoruz. Tüm vadelerde tek ve piyasa ortalamasına göre düşük bir aylık faiz oranıyla sunduğumuz gayrimenkul kredilerimiz sayesinde müşterilerimizin güvenle ve bütçelerini sarsmadan gayrimenkul yatırımlarına yönelebileceklerine inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Ntvmsnbc