HalkBank İkinci El Konut Kredisi Hesaplama

21/02/2020

HalkBank sıfır konut kredisi faizlerindeki indirimin ardından ikinci el konutlar içinde kredi faiz oranlarını düşürdü. Bankadan ikinci el konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor?

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında konut kredisi faizlerini %1’in altına indirerek kredi faizlerinin düşmesinde öncü rol oynayan HalkBank, geçtiğimiz ay ise sıfır konut projelerine yönelik olarak yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında ilk defa satılan konutlar için faiz oranlarını %0.79’a düşüren banka bu hafta itibariyle bir indirim daha gerçekleştirerek ikinci el konutlar içinde faizlerini indirdi.

HalkBank’ın güncel olarak ikinci el konut kredisi faiz oranı diğer kamu bankaları ile beraber %0.94’e gerieldi. Kamu bankaları sıfır projeler için en düşük kredi faiz oranını sunar nitelikteyken ikinci el konut kredilerinde indirime rağmen özel bankaların bir miktar gerisinde kaldı. Güncel olarak ikinci el konut alımında en uygun faiz oranı %0.89 oranında sunuluyor.

HalkBank Konut Kredisi Hesaplama

Halkbank’tan 250.000 TL tutarda ve 15 yıl vadede ikinci el konut için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler yaklaşık 2.900 TL oluyor. Kredinin geri ödemesi de 519.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari