HalkBank Kentsel Dönüşüm Kredisi Avantajları

29/11/2018

HalkBank kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar için devlet destekli olarak %1.22 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Kentsel dönüşüm konut kredisinden yararlanma şartlarını ve HalkBank’ın ilgili kredi ürününün avantajlarını KrediPazari.com araştırdı.

Kentsel Dönüşüm, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi ya da yaygın ismiyle Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamından riskli yapıların güçlendirilmesi veya yıkılması ve daha dayanıklı yapının inşa edilmesi suretiyle dönüştürülmesi amaçlanmıştır.

Nasıl Yararlanılır?

Kentsel Dönüşüm kapsamından yararlanabilmek için konutun Bakanlar Kurulu’nun yayınladığı Riskli Alanlarda bulunan gayrimenkuller veya teknik raporlarla olası bir afet karşısında risk altında bulunduğu tespit edilmelidir. Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında faiz desteğinden yararlanmayan hak sahiplerinden talep edenlere 18 aya ve aylık 600 TL’ye kadar kira yardımı öngörülmektedir. Devlet destekli konut kentsel dönüşüm konut kredisi kullanan hak sahipleri kira desteğinden yararlanamamaktadır.

Kredi Masraf ve Harçlarında İndirim

Ayrıca Kentsel Dönüşüm dahilinde yapıların yıkım ve yapımı sürecinde noter harcı, belediye harcı, tapu harcı gibi harçların yanı sıra Damga Vergisi, BSMV, KKDF gibi vergi ve harçlardan da muaf tutulmaktadır.

HalkBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi

HalkBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında devlet destekli olarak %1.22 konut kredisi faiz oranından kredi kullandırımı yapıyor. Kredi kullandırımında kredi tahsisi ücreti uygulanmıyor.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Hesaplama

HalkBank’tan 100 bin TL tutarında Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi için 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı bin 591 TL olurken kredi sonunda toplam ödeme tutarı 190 bin 920 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazarı