HalkBank Konut Kredisi Erteleme Maliyeti Ne Kadar?

29/04/2020

HalkBank ekonomik istikrar kalkanı kapsamında destek kredileri ve kredi ertelemelerine hızla devam ediyor. HalkBank konut kredisi erteleme maliyeti ne kadar?

HalkBank coronavirusün ekonomiye oluşturduğu risklerin azaltılması ve mali yapısı bozulan bireysel yada tüzel müşterilerin en az hasarla süreci atlatabilmesi için kamu bankaları ile beraber destek paketi uyguluyor.

HalkBank esnaf ve sanatkârların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sağlayabilecekleri, 25.000 TL’ye kadar limitli ticari kart ürünü olan Paraf Esnaf Kart ve 25.000 TL’ ye kadar nakit kredi sunuyor.

Banka bunun yanında bu hafta itibariyle kesinleşmiş son yıl mali cirosunun 3.000.000 TL’yi aşan firmalara, Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odaları’na kayıtlı olması halinde 36 ay vadeli 6 ay ödemesiz dönemli yıllık %7.5 faizli İşe Devam Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kullandırıyor.

Banka 31 Mart itibariyle ödemelerinde güçlük yaşayan müşterilerinin bildirimde bulunması halinde altı aya kadar kredi taksitlerini erteliyor. Banka talep edilmesi halinde ertelemenin yanında konut kredisi için azami 180 aya, ihtiyaç kredisi için ise 60 aya kadar yeniden kredi yapılandırma uyguluyor.

HalkBank müşterilerinin ödemelerini kolaylaştıracak önemli bir karar daha aldı. Banka kredi erteleme faizini kredi vadesinin tamamına yayarak müşterilerine daha kolay ödeme fırsatları sunuyor.

Kaynak: KrediPazari